Jdi na obsah Jdi na menu

zdravotní potíže

JÍCNOVÁ MANOMETRIE                        3.9.2019

 Včera 2.9. jsem byla na vyšetření jícnová manometrie. Nebylo to nic příjemného ale dalo se to přežít. Přes nos do jícnu až do žaludku mně zavedli sondu, pak jsem si musela lehnout, a dávali mi napít musela jsem to spolknout, monitorovala jak jícen pracuje.

 Výsledky sice jen uplně nevim, ty musejí vyhodnotit a pak je pošle k doktorce a 16.9. si mám zavolat pro výsledky. Ale předběžně mně řekli že mám nevyvinutý jícen a vypadá to že mám refluxní chorobu jícnu.

 

 

ORL                     20.6.2019

 V úterý 18.6.2019 jsem byla na kontrole u pana doktora.

 Nos mi zkontroloval, mám ho docela dobrý, polyp tam žádný není, ale mám ho trochu zduřelý od rýmy. Zkontroloval mi slinné žlázy ty jsou také celkem v pohodě.

takže mi znovu napsal nosní sprey Mamox, na kontrolu mám jít po dobrání,.

 

 

PŘEDCUKROVKA                        6.6.2019

 V pondělí 3.6.2019 jsem byla po roce na kontrole, před čtyřma roky se mi po operaci žlučníku objevili zvýšené hodnoty cukru, od té doby jsou dobrý, ale přesto musím chodit každý rok ( jednou za rok) na kontrolu.

 Tak jsem tam ted byla, dopadla jsem celkem dobře. Cukr jsem měla nádherný, 5,0 povedlo se mi zhubnou dr. mně pochválila. Jen se jí nelíbilo že mi v krvi zjistili zvýšený cholesterol, zjistili mi že mám metabolickou poruchu vrozenou, je to způsobené tou mojí nemocí jater. Tak jsem na to dostala léky.

Na cukr mám jít na kontrolu zase za rok, s cholesterolem až doberu léky. Půjdu zase na krev a uvidí se jestli mi klesne.

 

 

GASTRO PORADNA                             20.5.2019

 Dnes jsem byla na kontrole po dobrání lék..

 Léky mi malinko zabraly, ale dobrý to není, na hrudní kosti mně pořád bolí, je mně špatně a jiné, tak jsem pani doktorce moc radost neudělala. Udělala mi sono jícnu a poslala na vyšetření- jícnovou manometrii, příští  týden jí mám zavolat na objednání na to vyšetření do Ústecké nemocnice. S výsledkami vyšetření mám jít zase zpátky za ní.

 

 

 

ORL                          7.5.2019

 Dnes jsem byla na kontrole u pana doktora na ORL.

 Šla jsem na kontrolu s nosem a pro kapky do nosu. Nos mi prohlídl, levá nosní dírka je už tradičně výborná, pravá je vždy horší. Dneska jsem jí měla špatnou, měla jsem v ní zánět, zhnisanou rýmu. Nos mi vyčistil, něčím vypláchl.

Napsal mi antibiotický kapky Pamykon, mám si ho stříkat do nosu pětkrát denně týden. K tomu mi ještě napsal nosní kapky Mamox ty beru na nosní polypy.

 

 

GASTROSKOPIE                       23.4.2019

Dnes jsem byla na kontrole u paní doktorky na gastro poradně.

Už dlouhodobě mám problémy že mně pořád bolí na hrudní kostí, po jídle, pití, je mi pořád špatně a na zvracení.

Tak mi udělala gastroskopii, měla jsem z toho docela strach a vůbec to nic nebylo, bylo to sice nepříjemný, ale dalo se to zvládnout. Zjistila mi že mám jícen dole v ústí do žaludku hodně zužený, tak mi ho zvětšila balonkem, navíc už mi tam začínal zánět.  Když už jsem tam byla tak mi udělala rovnou i últranzvuk jater a tlustého střeva a vzala krev. Na to jsem měla jít až v červnu. to mi dopadlo dobře.

Na ten jícen jsem dostala prášky, na kontrolu mám jít 20.5. s tím že mi pak pošle na vyšetření- jícnovou manometrii.

 

 

 

GYNEKOLOGIE                          18.4.2019

 Včera jsem byla na kontrole na gynekologii na preventivní prohlídce.

 Panáí dr. se mně na vše vyptala, udělala mi cytologii, gynekologickou prohlídku a nakonec ultranzvuk.

Vše mám v norně, napsala mi prášky na menstruaci. Za měsíc mám zavolat na výsledky. 

 

 

OČNÍ                       6.3.2019

 Dnes jsem byla po roce na kontrole na očním.

 Paní doktorka mně vyzkoušela jak vidím, musela jsem číst písmenka, pak mně vyzkoušela oční tlak, nakonec mně oči vykapala nějakýma kapkama a pak zkontrolovala.

 Dopadla jsem dobře, vše mám v pořádku. Napsala mně oční kapky ( umělé slzy). Na kontrolu mám jít zase za rok.

 

 

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA                     29.1.2019

 Dneska jsem byla zase po roce na t0hjlb0s.jpgkontrole se štítnou žlázou, léčím se s ní od dvou let, mám sníženou funkci a autoimunní zánět.

 Paní doktorka se zeptala co je nového, udělala sono a vzali krev. Štítná žláza je pořád stejně malá, nic se nezměnilo. Napsala mi prášky Letrox. Na kontrolu mám jít zase za rok.

 

 

ZÁNĚT VEDLEJŠÍCH NOSNÍCH DUTIN                             18.1.2019

Protože už mám dlouho rýmu, bolí mně pořád hlava, tak jsem si v úterý 15.1.2019 došla na ORL.

Pan doktor mi vyšetřil, poslal na rentgen a zjistil mi že mám zánět nosních dutin a nosu.  Nos mi vypláchl.

Napsal mi nosní kapky a antibiotika.,

 

 

GYNEKOLOGIE                       10.1.2019

 V pondělí 7.1.2019 jsem byla na kontrolním últranzvuku na gynekologii.

 Šla jsem tam na kontrolu na últranzvuk před třemi měsíci mi zjistili malou cystu na vaječníku. Paní doktorka mi udělala últranzvuk a cysta mi zmizela, takže jsem byla v pořádku. Jen mi řekla že my strašně ubývá sliznice, nejspíš už jdu do přechodu.

 Napsala mi znovu léky Fyto Fem, které beru už dlouho a dělají mi moc dobře. Na kontrolu mám jít v dubnu.

 

 

GASTRO PORADNA                             20.12.2018

 Dnes jsem byla na kontrole po výsledky krve na gastro.

Dopadla jsem dobře, krev mám už lepší, jaterní testy mně trochu klesly. Paní doktorka měla velkou radost. Řekla mně že už mi konečně začíná ten lék na ty má nemocná játra fungovat. Na kontrolu mám jít za půl roku. Tak mám ohromnou radost!!!

 

 

ORL                         11.12.2018

Dnes jsem šla na kontrolu a pro nosní kapky na ORL.

Pan doktor mi nos zkontroloval, levou nosní dírku mám v pořádku, pravá je horší, od rozštěpu mám malinko zkřivenou nosní přepážku, kousíček mi i chybí, v té mezeře mám malinký polyp. Ten polyp mi laserem vypálil. Ještě se mi koukl do krku t bylo v pořádku.

Napsal mi znovu nosní sprey, nos si musím vyplachovat Vincentkou, na kontrolu mám přijít po dobrání.

 

 

GASTRO PORADNA                         4.12.2018

 Včera jsem byla na kontrole po půl roce v gastro poradně.

 Paní doktorka se mně na vše vyptala, udělala mi ultranzvuk a sestřička odebrala krev.  Últranzvuk mi dopadl docela dobře, tlusté střevo se mi krásně zatáhlo, žádný zánět, řekla mi že už vidí kde ho mám nemocný. Játra jsou v klidu, prý docela dobrý, jen jsem měla trochu podrážděný jícen, dala mi na to lék.

 Mám jít na kontrolu za čtrnáct dní to už budu mít i výsledky krve. Napsala mi léky Salofalk na UC a Urososan na primární biliární cirhózu.

 

 

 

MAMOGRAF                          19.11.2018

 Dnes jsem byla poprvé na mamografu, zatím jsem pokaždé chodila na sono.

 Na sono už chodím čtyři roky, zjistili mi v obouch prsou nějaké uzlinky.

Na mamografu jsem byla poprvé dopadlo mi to dobře. Příšt rok mám jít na sono a za dva roky na mamograf.

 

 

 

GYNEKOLOGIE                       15.11.2018

 Dnes jsem byla na kontrole na gynekologii.

 Už několik dní mně bolí břicho, tak jsem si tam zašla. Paní doktorka mně prohlídla, udělala últranzvuk. vytvořila se mi na vaječnících malá cysta, a mám pohyblivou dělohu.

Mám jít na kontrolní últranzvuk na začátku ledna co to bude dělat, jestli se mi ta cysta zvětší tak mi prý dá nějaké léky.

 

 

ZÁNĚT POD ZUBNÍM MUSTKEM                      6.11.2018

 V neděli 4.11. mi k večeru zničehonic začala bolet dáseň a zubní můstek. V pondělí mi bolel ještě víc a večer už jsem bolestí nemohla vydržet.

 Dneska ráno jsem šla k zubaři, mám zánět dásně  okolo zubu i pod zubním můstkem. Propláchli mi to, vyčistili, a stříkačkou vpíchli antibiotika a dali tam dren, který mi za osm hodin vyndali.

Zítra jdu na kontrolu, pan doktor mi řekl že jestli mně trochu odpadne zánět že mi udělá rentgen. Takže budu dál chodit na výplach antibiotiky, až do vyléčení.

 

 

ORL                   30.10.2018

 Dnes jsem byla na kontrole na ORL.

Dopadla jsem celkem dobře, chodím tam s nosem po dvouch operacích nosních polypů. Takže pravou nosní dírku mám v pořádku a ta levá je klasicky horší, ale polyp tam není.

Ale zjistil mi že mám zvětšený slinné žlázy- zánět slinných žláz, dostala jsem na to antibiotika.  Za čtrnáct dní mám jít na kontrolu.

    

 

 

NOVÝ ZUBNÍ MUSTEK                       25.10.2018

 Dneska jsem byla ráno u zubaře, šla jsem si pro nový bezkovový zubní můstek.

  Před čtrnácti dny mi sundali ten starý, obrousil mi zub, udělal otisky. Takže mi ho nasadil, přilepil. Je moc pěkný, jen mi připadá velký, najednou mám plnou pusu zubů, ale na to si zvyknu.

 Už to byl v pořadí třetí můstek, tak už je mám konečně všechny vyměněný.

 

 

U ZUBAŘE                     16.10.2018

 Dnes jsem byla ráno u zubaře na dodělání posledního můstku, předělávají mi ho na bezkovový.

 Potřebuju předělat tři kovový můstky na bezkovový, dva nahoře už mám předělaný, dnes jsem byla na posledním. Zvládla jsem to dobře, docela jsem se bála ( nasnáším broušení), pan doktor mi sundal starý můstek, můstek se nerozbil při sundávání zůstal celý. Takže mi vybrousil jen jeden zub, druhý byl dost obroušený z minule takže mi s nim nic nedělal. Jak mi vybrousil ten zub tak mi na něj nasadil skleněný čep aby mi ten můstek držel, řekl mi že už se mi pod tím můstkem vytvářel zánět. Nakonec mi nasadil starý můstek, přilepil, za čtrnáct dní nový bezkovový můstek bude hotový. Jo abych nezapomněla ještě mi vzal otisky.

 

 

KONTROLA NA GASTRU                       4.9.2018

 Včera jsem byla na kontrole u img-3580322-ursosan-forte-500mg-tbl-flm-100x500mg-1-.jpgpaní doktorky na gastru.

 Dopadla jsem celkem dobře. Paní doktorka mi udělala últranzvuk, odebrala krev.

VÝSLEDEK-  Tlusté střevo se mi zklidnilo a docela stáhlo, už je docela dobře vydět kde je postižené, játra jsou docela dobré, sice je mám pořád zvětšené a malé žlučové kanálky také, ale to patří k té mé nemoci, v dubnu mi zjistili primární biliární cirhózu. Beru na to lék Ursosan aby se nemoc trochu zpomalila. NA úlcerozní colitidu  chronický zánět tlustého střeva beru lék Salofalk.

Tak mi napsala oba léky vše jsme probrali a vysvětlila mi vše. Na kontrolu mám jít 3.12.

 

 

KONTROLA U ZUBAŘE                  31.8.2018

Dnes jsem byla na kontrole u 856ab384e842db13108aa83aec5920c1-1-.jpgzubaře po zánětu zubu pod korunkou. Už to mám v pořádku. Ale řekl mi že jelikož jsem alergická na kov tak že mi musí tu korunku a vedlejší zubní můstek vyměnit za bez kovový. Už mám vyměněný dva za bez kovový, tenhle už bude poslední. Tak jsem objednaná na 16.10. až budu mít po dovolené.

 Ale řekl mi že mám strašně málo slin, tak mi napsal Xerostom zubní pastu a Xerostom gem ( náhrada slin).

 

 

KONTROLA SLINNÝCH ŽLÁZ                   21.8.2018

 Dnes jsem byla na kontrole se zánětem slinných žláz u pana doktora na ORL.

 Už to mám mnohem lepší, slinné žlázy už nemám tak zduřelé. Zánět mi odezněl, ale malinko ho ještě mám.

Takže mám dobrat antibiotika a dostala jsem na kloktání a vyplachování tinkturu ze šalvěje.

 

 

U ZUBAŘE                    17.8.2018

 Zničehonic mně začal bolet zub a dásen pod zubní korunkou, pořád se to zhoršovalo tak jsem druhý den ráno šla k zubaři.

 Udělal mi rengen a zjistil mi že tam mám zánět a zvedá se mi trochu dáseň. Propláchla mi to a dala mi tam dren. 

 

 

ZÁNĚT SLINNÝCH ŽLÁZ                        15.8.2018

Tak se mi znovu po pěti měsících objevil zánět slinných žláz. Už na to trpím přes dva roky vždy se mi to objeví ve třech- pěti měsíčních intervalech. Vždy to začne nenápadně, dostanu horečku a oteče mi krk.

Ze začátku ( asi tak třikrát ) jsem šla na ORL kde jsem dostala antibiotika, doma jsem si musela krk ledovat, pít a cucat kyselé.

 Teď většinou to podchytím včas a když začnu otékat tak si začnu ledovat sama, většinou to do týdne odezní, už se mi párkrát povedlo že jsem antibiotika brát nemusela.

 Pan doktor na ORL mi na to dal umělé sliny.

V dubnu letošního roku mi paní doktorka na gastroenterologické poradně kam chodím se střevy mám ulcerozní kolitidu zjistila z krve že mám autoimunní onemocnění jater- primární biliární cirhózu. Jako přidružená nemoc k tomu je siongerův syndrom- záněty slinných a jiných žláz. Je to že vysychají žlázy v těle.  Tak mi dělali všechny možné testy a mám to, tak alespoň vím proč e mi to děje že mám každou chvíli zánět slinných žláz.